Softcover boek laten drukken

Kleine of grote oplage softcover boek nodig?


Softcover boeken zijn boeken die zijn voorzien van een “buigzame” omslag. De omslag heeft een zwaarder gramsgewicht dan de inhoud en een soortelijk grams gewicht tussen de 240 grs/m2 en 350 grs/m2. Voor de omslag adviseren wij 240 grs/m2 enkelzijdig gestreken sulfaatkarton. Aan de binnenkant ruw, ideaal voor het inlijmen van het binnenwerk. Aan de buitenkant is het gestreken en perfect voor afbeeldingen/foto's.

De omslag bij een softcover boek wordt eveneens voorzien een laminaat. Ook hier geldt, dat het laminaat bescherming biedt tegen eventuele beschadigingen. Laminaat is voor een softcover verkrijgbaar in een matte of glanzende uitvoering. De omslag van een softcoverboek kan worden voorzien van een praeg. Hiermee kun je een afbeelding, tekst etc. er laten “uitspringen”. Een praeg kan verdiept (blind) of verhoogd worden aangebracht. Net als bij een hardcover boek kan ook op een softcover boek Spot UV (glanzende lak) worden aangebracht op het matte laminaat.

Voor het binnenwerk wordt ook hier gebruik gemaakt van de papiersoorten MC (machine coated en HVO (houtvrij offset). Maar ook Romandruk (een crème kleurige, opdikkende papiersoort) is uitermate geschikt. Romandruk is verkrijgbaar vanaf 80 grs/m2. Er zit veel lucht in het papier, met als resultaat dat het veel body krijgt. Het voelt stevig aan, maar is toch licht.

Voor het afwerken van softcoverboeken maken we gebruik van 2 vormen van brocheren. Garenloos en genaaid gebrocheerd. Bij garenloos wordt het binnenwerk niet voorzien van garen. Het binnenwerk wordt machinaal gefreesd aan de rugkant. Het binnenwerk wordt in de rug voorzien van lijm en aangebracht in de omslag. Deze methode is goedkoop en goed, maar minder goed geschikt voor de volledig gestreken papiersoorten en intensief gebruik.

Bij genaaid gebrocheerd worden de katernen (meerdere pagina's gevouwen) eerst genaaid en dan gelijmd in de omslag. Een enkele pagina kan hierdoor nooit losraken uit het boekwerk. De afwerking is uitermate geschikt voor intensief gebruik. Deze bindwijze is iets duurder dan garenloos gebrocheerd.

U ontvangt altijd van ons een werktekening voor de omslag van het boek. Wilt u het liever laten opmaken? Wij beschikken over een team met professionele DTP'rs. Aan de hand van uw wensen gaan we een opzet voor een omslag maken. Wij sturen die opzet per mail toe in de vorm van een pdf. U controleert het bestand en eventueel gewenste aanpassingen stuurt u ons per mail. Wij gaan deze verwerken in het bestand om tot het u gewenste eindresultaat te komen.

Wilt u een softcover boek drukken?


Softcover boek aanvragen

Heeft u vragen of wilt u graag kennismaken? Contact ons